A Múzeumok Majálisához hasonlóan hagyományt szeretnénk teremteni ahhoz, hogy a Kárpát-medence   várai turisztikai és programkínálatukat egy központi rendezvényen mutathassák be. A bemutatkozás lehet statikus és interaktív.

A központi rendezvény lesz a nyitánya az országos, hagyományos kulturális vár-eseményeknek. A májusi közös bemutatkozást követnék a Kárpát-medence különböző váraiban szervezett várjátékok. Valamennyi program bekerül a „Miénk a vár!” eseményfolyam program-kommunikációjába, műsorfüzetébe.

Miénk a vár! – Az ország szívében

Központi rendezvényünk helyszíne a budapesti városligeti Vajdahunyadvár. Elhelyezkedése, megjelenése predesztinálja arra, hogy a nagy várfesztivál központi helyszíne legyen. A Vajdahunyadvára épületcsoportja bevezetett, ismert helyszíne családi és szakmai eseményeknek. Egyik legnagyobb ilyen rendezvénye, a Kaland-Vár Játékkiállítás eddig hétszer látta vendégül a nagyközönséget. E tapasztalatokat és ismertséget felhasználva tervezzük rendezénysorozatunk megnyitását a pünkösdi hétvégén.

Miénk a vár! – Várjátékok mindenütt

Szeretnénk ha a családi szórakozás és a tudományos igényű ismeretterjesztés jegyében a központi helyszín mellett, a Kárpát-medence váraiban megrendezésre kerülő a várjátékok szervezői minél nagyobb számban csatlakoznának a MIÉNK A VÁR! programsorozathoz.

Felhívás!

Felhívjuk, mindazon intézmények vezetését, programok szervezőit, akik a Kárpát-medence várait fenntartják, üzemeltetik, illetve kiállításokat, programokat, várjátékokat szerveznek, hogy csatlakozzanak rendezvénysorozatunkhoz. 

A részvétel módjáról, lehetőségeiről (kiállítás, program, PR stb.) a későbbiekben részletesen tájékoztatjuk.

A programfüzetben díjmentesen adunk lehetőséget a helyszín és a program bemutatására. (Általános info, rövid leírás, illusztráció: logo, képek, rajzok). Kérjük, hogy partnereink tüntessék fel a rendezvény egyedi kommunikációjában is a Miénk a vár! logóját.